Slobodna Zona Beograd

O nama

Slobodna zona Beograd 2015

Beograd, metropola na dve velike evropske reke i položajem koji povezuje istok, zapad, sever i jug Evrope, predstavlja čvorište na najkraćem putu od Evrope ka Aziji.

U tom smislu, Beograd sa svojim saobraćajnim potencijalima obezbeđuje izuzetnu komunikativnost kako u Srbiji tako i prema inostranstvu u bilo kom smeru i u svim vidovima transporta – Beograd je centar drumskog, vazdušnog, rečnog i železničkog saobraćaja, nalazi se na drumskim i železničkim koridorima 10 i 7 Beograd je, takođe, središte svih administrativno-finansijskih tela u Srbiji, sa izraženim kapacitetima obrazovanog i iskusnog kadra.

Slobodna zona Beograd 2015 d.o.o. formirana je da bi na opredeljenom području predviđenom za razvoj privrednih aktivnosti na teritoriji Grada Beograda, investitorima omogućila olakšanu administraciju i pristup resursima potrebnim za poslovanje radi brze i efikasne realizacije njihovih investicionih i, nakon toga, redovnih poslovnih aktivnosti, a sve to u skladu sa Zakonom o slobodnim zonama, Zakon o carini i drugim propisima.

Želeći da olakšamo i ubrzamo realizaciju projekata orijentisanih na izvozno poslovanje, investitorima su za sada u ponudi dve lokacije, sa idejom da se Slobodna zona Beograd i dalje razvija.

Mapa udaljenosti Beograda